Kincses képeskönyv, kincseskönyv, Kolozsvár, Marosvásárhely, Visegrád, Segesvár, Nagyvárad, Székesfehérvár, Sepsiszentgyörgy

Sepsiszentgyörgy

Könyvmakett Sepsiszentgyörgy Gondoltál-e arra, hogy a honvéd emlékmű, ami előtt barátaidat szoktad várni, vagy a Lábas ház, a vártemplom, amelyeket talán naponta útba ejtesz iskolába vagy munkába menet, hány fontos eseménynek voltak tanúi az évszázadok során, és hány olyan híres személy fordult meg ezeken a helyeken, akik Szentgyörgy sorsát, fejlődését is meghatározták?

A Kincses Képeskönyv Sepsiszentgyörgy időutazásra hív, mely során jobban megismerheted azt a várost, ahol laksz, vagy amelynek utcáit most fedezed fel először. Megismerheted a város hétszáz éves történetének legfontosabb pillanatait, és az aprólékos illusztrációk segítségével nyomon követheted, hogy hogyan alakult, fejlődött Sepsiszentgyörgy az évszázadok alatt. Megtudhatod, hogy a középkorban hogy nézett ki az éves sokadalom Szentgyörgyön, a XVIII. században miért nem örvendtek a város lakói a huszárezred éves hadgyakorlatainak, de azt is, hogy milyen tornaversenyen bizonyultak a szentgyörgyi diákok az ország legjobbjainak. A könyvből megismerheted Gábor Áront, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc ágyúöntőjét, Császár Bálint és ifjú Gödri Ferenc polgármestereket, Kós Károly építészt és persze másokat is.

Igyekeztünk mindent minél pontosabban megírni és megrajzolni. Ez nem volt könnyű feladat, hiszen a több száz éves eseményekre, ma már nem létező épületek elhelyezkedésére a történész is sokszor apró jelekből következtet. Előfordulhat, hogy egy elkövetkező régészeti feltárás során újabb emlékek kerülnek elő, amelyek módosítják majd a Szentgyörgy múltjával kapcsolatos elképzeléseinket.

Sepsiszentgyörgy - múzeum

Olvasgatás közben segítségedre lehet egy lexikon. A nehezebbnek vélt szavakat dőlt betűkkel szedtük, hogy tudd, ezek jelentését megtalálod a könyvvégi szó- és névmagyarázóban.

A könyvben számos érdekes eseményről, híres személyről és fontos épületről olvashatsz, a város összes emléke azonban egy ennél jóval vaskosabb könyvben sem férne el. Tekintsd tehát a Kincses Képeskönyvet kedvcsinálónak, várostörténeti kutatásaid kiindulópontjának. Reméljük, hogy a könyv elolvasása után kedvet kapsz a város további történetei, kincsei után kutakodni.

© 2007–2015 kincseskonyv.ro
Készítette: Buzogány Klára és a weblap.ro